Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Jamie Foxx va juca rolul lui Mike Tyson într-o nouă miniserie

mike_tyson.png

Mike Tyson (în stânga imaginii) revenit în ring la 54 de ani, într-un meci demonstrativ împotriva lui Roy Jones Jr., Staples Centre, Los Angeles, 28 noiembrie 2020
Sursa imaginii: 
Joe Scarnici GETTY IMAGES NORTH AMERICA/AFP via rfi.fr

O miniserie TV inspirată din viața boxerului american Mike Tyson este în curs de realizare. Actorul Jamie Foxx va fi în rolul principal iar producător va fi Martin Scorsese, a anunțat „Iron Mike” într-un comunicat transmis pentru AFP, confirmând astfel o informație din The Hollywood Reporter.

Miniseria va fi regizată de  către regizorul american Antoine Fuqua (cunoscut pentru „Training Day”, „Equalizer”). Conform publicației The Hollywood Reporter, nu a fost încă semnat un acord cu un post de televiziune.

„Caut de mult timp pe cineva care să-mi spună povestea”, a relatat Mike Tyson, care crede că revenirea sa recentă pe ring și „entuziasmul fanilor”  fac ca „momentul să fie perfect”.

Tyson s-a declarat foarte încântat și nerăbdător de colaborarea cu renumiții Martin Scorsese, Antoine Fuqua, Jamie Foxx dar și cu întreaga echipă. Sportivul urmărește ca această serie să suprindă, pentru public, parcursul său  profesional și personal, dar, în același timp, să inspire și să distreze.

La sfârșitul lunii februarie, platforma Hulu (Disney) a anunțat producția unei alte miniserii despre viața marelui boxer, dar acesta a criticat vehement producția și a declarat că nu este implicat în ea. Mai mult de atât, el a denunțat „lăcomia” platformei Hulu și „însușirea” istoriei sale, cerând boicotarea acesteia.

La 28 noiembrie, „Iron Mike” s-a întors pe ring, la 54 de ani, într-un meci împotriva lui Roy Jones Jr (51 ani), soldat cu o remiză. Evenimentul a servit ca lansare a ,,Legends Only League’’, un campionat al celor mai mari sportivi din lume, creat chiar de Tyson.

Născut în Brooklyn, Mike Tyson este una dintre cele mai iconice figuri din istoria boxului, devenind la 20 de ani și 4 luni, cel mai tânăr campion mondial la categoria grea.

Pe plan sportiv, el a înlănțuit momentele de glorie într-o serie de 37 de lupte fără înfrângeri la începutul carierei sale, și de derapaje, cu o înfrângere incertă în 1991 dar și cu un meci tragicomic împotriva lui Evander Holyfield în 1996.

Viața sa din afara ringului a atras de asemenea ea multă atenție. În urmă cu aproape 10 ani Tyson reușea să scape de dependența de cocaină, dar apoi a fost condamnat pentru viol și încarcerat.

 

Traducere de Magda Savitchi, după articolul AFP preluat de France24