Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Nomadland câștigător și la Gala Independent Spirit, pentru filme cu buget redus

nomadland.png

Chloe Zhao, regizoarea filmului Nomadland
Sursa imaginii: 
AFP via rfi.fr

Filmul „Nomadland” al regizoarei Choe Zhao, câștigător al mai multor premii Oscar la ceremonia de duminică, marcase săptămâna trecută o victorie remarcabilă și la premiile Independent Spirit, care se acordă filmelor independente cu buget redus din Statele Unite.

Desemnat cel mai bun film, „Nomadland” a câștigat și premiile pentru cel mai bun regizor, cel mai bun montaj și cea mai bună imagine. Acestea se adaugă la zecile de premii pe care filmul le-a acumulat în ultimele luni.

Chloe Zhao a mulțumit „comunității filmelor independente”. „Nu am fi aici fără voi”, a spus ea.

O comunitate pe care o va părăsi însă odată cu turnarea următorului ei film, „Eternals”, din seria de mare succes – și buget mare – dedicată supereroilor Marvel.

Se va întoarce apoi în comunitatea de independenți? „Absolut! Mi-ar plăcea să le pot face pe ambele, dacă este posibil”, a răspuns ea întrebării adresate de agenția de presă France-Presse.

Pe lângă Nomadland, alte două filme au câștigat premiile Independent Spirit. Premiul pentru cea mai bună actriță a mers la Carey Mulligan din „Promising Young Woman”, un thriller despre o răzbunare #MeToo care a câștigat și premiul pentru cel mai bun scenariu și care este văzut ca un posibil candidat la premiile Oscar.

Și filmul „Sound of Metal”, nominalizat la Oscar, a câștigat premiul pentru cel mai bun actor pentru Riz Ahmed, care joacă rolul unui baterist rock care surzește, premiul pentru cel mai bun rol secundar pentru Paul Raci și premiul pentru cel mai bun film de debut pentru regizorul Darius Marder.

Actrița sud-coreeană Youn Yuh-jung a obținut o nouă victorie pentru rolul ei secundar de bunică excentrică în filmul „Minari”, pentru care a fost nominalizată și la Oscar.

 

Traducere de Andreea Sefciuchevici după articolul AFP preluat de France 24