Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Persoanele vaccinate cu ambele doze ar putea merge fără mască la teatru sau la operă

tnb.jpg

Teatrul Național București
Sursa imaginii: 
Facebook / TNB

Românii vaccinați cu ambele doze vor putea asista fără mască la spectacolele Operei Naționale și la Teatrului Național din București, după un proiect pilot ce va fi implementat în cele două instituții luna viitoare.

Guvernul pregătește reluarea evenimentelor culturale cu participarea publicului. Experții vorbesc despre data de 1 iunie ca punct de reper pentru redeschiderea sălilor de spectacole.

Însă, până atunci va fi implementat un proiect pilot la Opera Națională și la Teatrul Național din București. Acesta va începe în luna mai și va permite spectatorilor să participe la spectacole fără a purta mască de protecție.

Experții au discutat luni cu ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, modul în care se va desfășura proiectul pilot de reîncepere a spectacolelor în salile de teatru.

Am analizat punct cu punct propunerile prezentate în urmă cu o săptămână, atunci când proiectul de redeschidere a sălilor de teatru, de spectacole și cinematografe a devenit public. Am convenit ca persoanele vaccinate cu a doua doza de rapel să nu mai fie obligate să poarte mască. Avem rezultatele studiilor facute în mai multe țări europene, unde s-au organizat spectacole, care au arătat că în cazul imunizarii complete a participanților nu au fost semnalate cazuri de infecție cu SARS CoV 2. Aș vrea ca proiectul pilot de la București să fie un succes și să putem redeschide sălile de spectacole în întreaga țară”, a anunțat managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” din Timișoara, medicul Cristian Oancea.