Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Oana Pellea la RFI: M-am vaccinat din datorie față de mine și față de comunitate

oana_pellea_vaccinat_actrita.jpg

Oana Pellea susține campania de vaccinare (Sursa foto: Facebook/Oana Pellea)
Oana Pellea susține campania de vaccinare (Sursa foto: Facebook/Oana Pellea)

Actrița Oana Pellea transmite un semnal de încredere în campania de vaccinare anti-Covid-19. Pe de altă parte, ea povestește la RFI, între altele, un episod în care un taximetrist a refuzat să poarte mască de protecție în prezența ei. Actrița spune de asemenea cum s-a reinventat într-un an de pandemie.

Autoritățile au făcut apel la artiști să se implice în campania de vaccinare anti-Covid-19.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat chiar că Executivul pregătește o campanie amplă, care va cuprinde artiști, sportivi și politicieni.

Actrița Oana Pellea spune cum anume se poate implica ea în campania de vaccinare: ”În primul rând, mă pot vaccina, ceea ce am făcut. Am făcut și rapelul deja. Am făcut asta dintr-un respect față de mine, o datorie față de mine și față de comunitate. Actorii sunt foarte văduviți. Am fost un an și atâtea luni puși deoparte, nu am avut bucuria împărtășirii artei noastre cu publicul și asta a fost dureros. Pe de altă parte, sunt actori independenți care chiar nu au mai putut să-și câștige pâinea cea de toate zilele. Deci situația e dramatică”.

Ea le recomandă scepticilor să se informeze din mai multe surse în privința vaccinării anti-Covid-19: ”Să se informeze mai bine, să se informeze din mai multe surse, să nu se ia după zvonuri și după ce se vorbește în culise și să se uite la rezultatele reale ale țărilor care au avut un succes după campania de vaccinare, cum e Marea Britanie”.

Oana Pellea povestește un episod în care un taximetrist a refuzat să poarte mască de protecție în prezența ei: ”Pot să vă spun de exemplu ce reacție am avut când m-am suit într-un taxi și cel care îl conducea nu avea mască, l-am rugat să-și pună masca, nu a vrut să și-o pună, am oprit taxiul și m-am dat jos. Am încercat să am discuții. Nu poți lămuri oamenii, oamenii se lămuresc singuri, din păcate. Și atunci, ceea ce poți să faci este să stai de vorbă, nu poți impune acest vaccin. De asta e și mai complicat, e și mai greu, pentru că e vorba și de informare și de o anumită mentalitate”.

Ascultați în interviul de mai jos cum s-a reinventat actrița Oana Pellea într-un an de pandemie.

 
Oana Pellea, despre implicarea în campania de vaccinare