Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ion Caramitru la RFI: Spectacolele TNB se reiau de la mijlocul lunii mai

ion_caramitru_spectacole_tnb_mai.jpg

Teatrul Național își redeschide porțile pentru public (Sursa foto: Facebook/TNB)
Teatrul Național își redeschide porțile pentru public (Sursa foto: Facebook/TNB)

Teatrele bucureștene se redeschid la capacitate de 30% din locuri, după ce rata de infectare din Capitală a scăzut. La Teatrul Național, de exemplu, actorii vor reveni pe scenă la mijlocul acestei luni, atât într-un spectacol-test cu toate scaunele ocupate, cât și cu piese unde doar o treime dintre bilete vor fi scoase la vânzare.

Directorul TNB, Ion Caramitru, spune la RFI ce înseamnă această relaxare pentru Teatrul Național București: ”E o veste pe care o așteptăm din luna martie, la sfârșitul lui februarie, că anul ăsta 2021 a fost și este oglindă fidelă cu anul trecut, când am jucat în ianuarie și februarie, iar în martie, ca și anul ăsta, a început lockdown-ul teatral”.

”Pentru noi, revenirea la un așa-zis normal, că nu e chiar normal cu 30% din capacitate, e totuși o gură de oxigen, pentru că așteptăm să revenim pe scenă și să ne revedem spectatorii, pentru că teatru fără spectatori nu poate fi conceput”, afirmă el.

 

Citiți aici despre motivele pentru care s-a vaccinat actrița Oana Pellea: https://www.rfi.ro/cultura-133427-oana-pellea-vaccinat-covid