Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Catedrala Mântuirii Neamului stabilește un record, având cel mai mare iconostas ortodox din lume

catedrala acoperis.jpg

Image source: 
facebook.com/cathedralamantuiriineamului

Suprafața acoperită cu icoane de deasupra altarului are o lungime de 23,8 metri și o înălțime de 17,1 metri, iar recordul a fost confirmat de „Academy of World Records”, scrie basilica.ro.

Catapeteasma Catedralei Naționale a fost realizată sub conducerea pictorului Daniel Codrescu în decursul anului 2018, scrie basilica.ro. Acest iconostas cuprinde 45 de icoane realizate în stil bizantin și așezate pe 4 registre. Mozaicul este realizat din tesere fabricate în atelierul Orsoni din Veneţia.

De asemenea, catapeteasma va fi acoperită cu mozaic pe ambele părți, însumând un total de 800 de metri pătrați de pictură în mozaic. Academia menționează că după ce catedrala va fi pictată integral tot în tehnica mosaic, va deține cea mai mare colecție interioară de picturi în mozaic.

În plus, pe absida altarului este cea mai mare reprezentare a Maicii Domnului – Platytera din România, cel puțin, având 16 metri de la bază până la vârful aureolei.

Amintim, Catedrala Națională a fost sfințită la 100 de ani de la Marea Unire și are hramurile „Înălțarea Domnului” – Ziua Eroilor și „Sfântul Apostol Andrei, Ocrotitorul României”.


Image source: 
facebook.com/cathedralamantuiriineamului