Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Primul film realizat în spațiul cosmic: Rusia se ia la întrecere cu Hollywoodul

film.jpg

Sursa imaginii: 
Twitter / РОСКОСМОС

Agenția spațială rusă Roscosmos  a anunțat filmarea primei pelicule de ficțiune în spațiul cosmic, urmând să trimită un regizor și o actriță pe Stația Spațială Internațională (ISS). Pelicula, intitulată „Provocarea”, va fi filmată în octombrie 2021 și este totodată o cursă contra timp între agenția rusă și NASA, de vreme ce, cei din urmă intenționează să-l trimită pe actorul Tom Cruise tot acolo, în același timp.

Ambiția afișată de agenția spațială rusă este să trimită o actriță și un regizor la bordul Stației Spațiale Internațională și să le ofere mijloacele necesare pentru a filma prima peliculă în spațiu din istorie.

Agenția a dezvăluit săptămâna trecută numele celor doi norocoși selecționați: regizorul Klim Chipenko, foarte cunoscut în Rusia, și actrița Yulia Peresild. Ambii vor trebui să petreacă câteva luni în Orașul Stelelor de lângă Moscova pentru a se pregăti de călătorie - o pregătire care va fi ea însăși subiectul unui documentar.

Subiectul filmului „Provocarea” rămâne necunoscut - se știe doar că va fi vorba despre istoria unui turist spațial.

Oficial, filmul ar trebui să promoveze turismul spațial - o afacere foarte profitabilă pe care Roscosmos vrea să o dezvolte întrucât resursele sale financiare se reduc. Agenția rusă speră să fie prima care va trimite o echipă de film în spațiu ... deși, americanii au anunțat și ei un proiect similar.

NASA intenționează să-l trimită pe actorul Tom Cruise pe Stația Spațială. Decolarea este programată, ca și pentru ruși, în octombrie 2021! Această cursă spațială amintește de cea dintre americani și sovietici din anii 1960 - cu excepția faptului că de data aceasta miza nu mai este chiar atât de mare...

 

Traducere de Magda Savițchi după articolul publicat de rfi.fr