Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Studiourile MGM cumpărate de Amazon cu 8,45 miliarde de dolari

mgm.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook/MGM

Grupul Amazon a aprobat cumpărarea studiourile Metro-Goldwyn-Mayer, care au produs numeroase filme clasice americane, cu 8,45 miliarde de dolari, anunță BBC.

Tranzacția va oferi serviciului de streaming „Prime” al gigantului tehnologic acces la un catalog imens de filme din toate categoriile.

Vicepreședinte senior al Prime Video și Amazon Studios, Mike Hopkins, a adăugat: „Adevărata valoare financiară din spatele acestui acord este comoara proprietății intelectuale din catalogul pe care intenționăm să îl reimaginăm și să-l dezvoltăm împreună cu echipa talentată a MGM”.

Acest acord va spori oferta „Amazon Prime Video” cu aproximativ 4.000 de filme, inclusiv franciza „James Bond”, precum și 17.000 de emisiuni de televiziune, cum ar fi seria „Handmaid's Tale”.

Totodată, Amazon a declarat într-o declarație că acordul va permite MGM, companie fondată în 1924, „să continue să facă ceea ce fac cel mai bine: povestiri grozave”.

Președintele Consiliului de administrație al MGM, Kevin Ulrich, a declarat: „Sunt foarte mândru că leul MGM, care evocă epoca de aur a Hollywoodului, își va continua istoria. Oportunitatea de a alinia istoria MGM cu Amazon este o combinație inspiratoare.

În acest moment, serviciul de streaming al Amazon se confruntă cu o listă lungă de competitori, cum ar fi „Netflix”, „Disney +” sau „Apple TV”, toți sperând că obiceiurile de vizionare excesivă dezvoltate în timpul blocajelor impuse de pandemie se vor păstra în anii următori.