Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Facultatea de Drept a UBB Cluj va funcționa într-un fost hotel

hotel opera plaza cluj.jpg

Sursa imaginii: 
facebook.com/OperaPlaza.ro

Conducerea Universității Babeș-Bolyai din Cluj a anunțat cumpărarea unui hotel din oraș, în care va amenaja sediul Facultății de Drept.

Conform rectorului instituției, universitatea clujeană se confruntă cu un deficit major de spații academice, atât pentru educație, cât și pentru cercetare, după ce, numai anul trecut numărul de studenți a crescut cu 6% față de 2019.

Achiziționarea de către Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, din fonduri proprii, a imobilului <Hotel Opera Plaza> ca sediu al Facultății de Drept din UBB a fost aprobată miercuri, 30 iunie 2021, prin Hotărâre a Guvernului României”, a transmis universitatea.

În acest mandat mi-am propus să corectez acest deficit, pentru a începe apoi și un proces de dezvoltare. Studenții au nevoie de medii moderne de învățare (nu mai pot sta ca pe vremuri, inclusiv a mea, înghesuiți în bănci sau, la cursurile de mare interes, chiar pe jos sau pe hol), iar cercetarea are nevoie de laboratoare în spații moderne și adecvate standardelor de astăzi. După ce acoperim nevoile absolut necesare de spațiu fizic, dezvoltările se vor face în principal în logică digitală, acolo unde acest lucru este adecvat. Pornind de la o analiză de nevoi și de la planurile de facultate am gândit ca rector, împreună cu echipa rectoratului, un proiect investițional pe termen lung. Sigur, mă aștept ca guvernul să ne ajute în acest demers, deoarece până acum ne bazăm mai mult pe resursele proprii decât pe fonduri specifice dedicate acestor nevoi care să vină de la stat; de asemenea, sper în continuarea și sporirea în acest sens și a susținerii autorităților locale, foarte bună până acum, deoarece UBB reprezintă cea mai mare comunitate academică din țară, susținând și dinamizând astfel tot orașul”, a declarat rectorul UBB, Daniel David.

Tot acesta susține că noua achiziție va rezolva problemele de infrastructură academică ale Facultății de Drept, una dintre cele mai mari ca număr de studenți.

Universitatea Babeș-Bolyai are 22 de facultăți, grupate în șase școli academice/de știință, și o comunitate de peste 50.000 de membri, distribuită în 11 orașe și opt județe.