Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Keo și muzica în perioada pandemiei: Pentru mulți din industrie a fost extrem de dificil

Cunoscut publicului larg de mai bine de 15 ani, Keo continuă să caute noi surse de inspirație în cariera sa de cântăreț, producător și compozitor.

Într-un interviu pentru RFI România, artistul vorbește despre perioada grea prin care au trecut artiștii în ultimul an din cauza pandemiei. Totuși, recunoaște că el este norocos pentru că, deși nu au existat concerte, resursele financiare i-au venit din activitatea sa de producător și compozitor.

„Prietenii mei cântăreți au fost foarte afectați de pandemie, și-au pierdut aproape 100% din veniturile lor”, mărturisește el. „Totuși, noi suntem cunoscuți, însă sunt toți acei oameni din spatele nostru, care sunt în culise, organizatorii, pentru ei a fost extrem de dificil”, adaugă Keo.

În toată această perioadă și-a putut continua activitatea, pentru că are un studio chiar la el acasă. Iar pandemia i-a ușurat colaborarea cu artiștii din Elveția sau Franța, demonstrând că muzica se poate face chiar și în condiții potrivnice. „Bineînțeles că este mai bine să lucrezi fizic, în echipă, dar cum acest lucru nu e posibil, Internetul ne ajută să facem asta”, recunoaște el.

Își aduce aminte și de proiectul său de suflet lansat în 2015, „Frenchmania”, o serie de evenimente muzicale, care reunește artiști ai scenei muzicale din România, mulți dintre ei nefiind francofoni.

„Scopul a fost să aducem noile generații spre limba franceză. Și cum poți face asta, dacă nu prin muzică? Pentru că muzica este un limbaj universal”, spune Keo.

Iar proiectul a fost adaptat în contextul actual și a fost transformat într-un concurs online de interpretare muzicală în limba franceză. „Am transformat Frenchmania într-un concurs online pentru tineri, cu premii, unde aceștia trimiteau videoclipuri. A avut un mare succes anul trecut, au fost peste 100 de participanți”, adaugă el.

Concursul se va organiza și în acest an, însă data la care va avea loc nu este încă sigură. Cel mai probabil, se va întâmpla în a doua jumătate a lunii iulie, după cum spune artistul.

 

Urmăriți interviul integral aici.