Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


„Văduva neagră” - record post-Covid în box office-ul american

film.png

Scarlett Johansson are rolul principal în filmul ”Văduva neagră”, care a debutat spectaculos în box office-ul american
Sursa imaginii: 
AFP via France24

Noul film al Marvel Studios, „Văduva Neagră”, a avut un debut fulgerător în box-office-ul american, cu încasări de 80 de milioane de dolari în week-endul trecut (9-11 iulie a.c.), cel mai mare de la începutul pandemiei, conform cifrelor provizorii publicate recent de o firmă specializată.

Acest spin-off al filmului Avengers, în care Scarlett Johansson o interpretează pe Natasha Romanov, o ucigașă rusă transformată în supereroină, a încasat în plus 60 de milioane de dolari prin platforma de streaming Disney + și 78 de milioane pe plan internațional, ajungând la un total de 218 milioane. Iar filmul nu a început încă să fie difuzat în China.

Potrivit revistei Hollywood Reporter, anunțul Disney cu privire la veniturile rezultate din streaming după primul weekend este „fără precedent”.

Topul celor trei filme produse de studiourile Universal : „Fast and Furious 9”, pe poziția a doua, dar cu mult în spatele filmului „Văduva Neagră”, a adunat 10,9 milioane.

„Baby Boss 2: Afaceri de familie” s-a clasat pe locul trei, cu 8,7 milioane de dolari. Acest film de animație, care urmează după „Baby Boss” lansat acum patru ani, spune povestea unui „bebeluș șef” care nu lasă pe nimeni indiferent, cu vocile lui Alec Baldwin, Eva Longoria, Lisa Kudrow, Jimmy Kimmel și Jeff Goldblum.

Iar pe a patra poziție se află filmul de groază „American Nightmare 5: Fără limite”, al cincilea și ultimul episod din saga „American Nightmare”. Filmul, cu actorii principali Ana de la Reguera și Tenoch Huerta, a strâns 6,7 milioane de dolari. Acțiunea are loc într-un viitor distopic în care toate infracțiunile, inclusiv crimele, sunt legalizate o zi pe an.

„Fără zgomot 2” în distribuția Paramount Studios s-a clasat pe locul cinci cu 3 milioane de dolari, aducând venituri totale în America de Nord  de aproape 150 de milioane de dolari.

Este pentru prima dată de la începutul pandemiei Covid-19 când box-office-ul nord-american a totalizat venituri de peste 100 de milioane de dolari, cu 116,8 milioane, sau cu 20% mai mult decât săptămâna trecută.

În top 10, găsim și:

„Cruella” (2,2 milioane de dolari)

„Hitman & Bodyguard 2” (1,6 milioane)

„Peter Iepurașul 2” (1,3 milioane)

„De unde venim” (630.000 USD)

„Zola” (620.000 dolari)

 

Traducere de Magda Savițchi după articolul publicat de France24