Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Orchestra Națională de Cameră a R.Moldova participă la Festivalul ”George Enescu” din București

foto_orchestra.jpg

Image source: 
Sala cu Olga din Chișinău

Orchestra Națională de Cameră a Republicii Moldova, alături de alte 32 de orchestre de top la nivel mondial, va participa la cea de-a XXV-a ediție a Festivalului Internațional ”George Enescu”, desfășurat în perioada 28 august - 26 septembrie, la București, dar și în mai multe orașe din România.

Directorul adjunct al Sălii cu Orgă, Silvia Tănase, spune că spectacolul Orchestrei Naționale de Cameră, sub bagheta prim-dirijorului Cristian Florea, având-o ca solistă pe talentata violonistă Maria Florea din Barcelona, se înscrie în seria ”Enescu și contemporanii” și va avea loc pe 29 august, în Sala Auditorium, Muzeul Național de Artă din București.


Image source: 
Sala cu Olga

În program: Geroge Enescu, Intermezzi op. 12; Maurice Ravel, Pavană pentru o infantă defunctă; Edward ElgarSerenada în mi minor pentru orchestră de coarde op. 20 și Juan ManénConcerto da camera nr. 2. op. A-24, pentru vioară și orchestră de coarde, în primă audiție în România.

Orchestra Națională de Cameră înscrie în palmaresul său trei participări în cadrul acestui prestigios eveniment muzical internațional: edițiile din 2011, 2015 și cea curentă.

Festivalul ”George Enescu” 2021 se desfășoară sub sloganul ”O istorie din iubire”, fiind dedicat celor 140 de ani de la nașterea marelui compozitor român, aniversare marcată pe 19 august.

Concertul ce urmează a fi prezentat la București, a avut loc și la Chișinău, pe 26 august, la Sala cu Orgă, cu prilejul celor 30 de ani de independență a R.Moldova.