Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Sala Mare a Teatrului Național se va numi Sala ”Ion Caramitru”

tnb_caramitru.jpg

Foaierul Sălii Mari a TNB, septembrie 2021
Sursa imaginii: 
Facebook / Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" Bucureşti

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a anunţat marți că Sala Mare a Teatrului Naţional Bucureşti se va numi de acum înainte Sala „Ion Caramitru”, în memoria celui pe care l-a numit „un vizionar şi motor pentru cultură”.

„Ion Caramitru a fost un vizionar şi un motor pentru cultură. Îmi doresc ca moştenirea lui să fie păstrată vie în memoria spectatorilor şi a tuturor artiştilor din România, motiv pentru care am iniţiat demersuri prin care Sala Mare a Teatrului Naţional Bucureşti se va numi de acum înainte Sala Ion Caramitru.

Astfel, este un demers al recunoaşterii. Pino Caramitru îşi merită locul printre marii artişti ai teatrului românesc, care astăzi sunt alături de noi prin creaţiile şi amintirile lăsate: Sala Radu Beligan (Teatrul de Comedie), Sala Toma Caragiu (Teatrul Bulandra), Sala Liviu Ciulei (Teatrul Bulandra), Sala Horia Lovinescu (Teatrul Nottara)”, a scris Gheorghiu pe pagina sa de Facebook, citat de news.ro.

Actorul Ion Caramitru a murit pe 5 septembrie, la vârsta de 79 de ani. Cu însemnate roluri în teatru şi în film, deopotrivă regizor şi manager, a fost preşedintele Uniunii Teatrale din România (UNITER), din 1990, şi director al Teatrului Naţional „I. L. Caragiale”, din anul 2005.

TNB a anunţat că începând de marţi, ora 11.00, publicul va avea acces în foaierul Sălii Mari a Teatrului Naţional pentru a semna în cartea de condoleanţe.