Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Weekend cultural ofertant în Capitală

Pandemia de coronavirus dă din nou emoții sectorului cultural. Confruntați cu creșterea incidenței cazurilor noi de covid-19 și un val 4 al pandemiei din ce în ce mai amenințător,  organizatorii evenimentelor culturale se grăbesc să facă cât mai multe festivaluri și lansări înainte de o eventuală închidere a sălilor de teatru și cinema, al cărei impact a lăsat urme adânci în activitatea profesională și bugetele actorilor culturali. 

Este un weekend plin pentru cinefili, care pot vedea începând de vineri pe marile ecrane „Mia își ratează răzbunarea”- al doilea lungmetraj regizat de Bogdan Theodor Olteanu.

 

 

Protagonista filmului, Mia, este o tânără actriță, hotărâtă să se răzbune pe fostul iubit. În zilele care urmează despărțirii lor violente, ea încearcă să se filmeze cu un alt bărbat. Ar fi – crede ea – răspunsul perfect pentru gelozia lui obsesivă. Un nou film complet independent, făcut din fonduri proprii spune BTO - cum îi spun prietenii:

Dacă vă e dor de vară, o puteți prelungi weekendul acesta la Festivalul Pelicula.

 

 

Cea de-a 6-a ediție a festivalului de film și cultură ibero-americană e gândit ca o mini-vacanță urbană, spune Anca Spiridon PR-ul festivalului.

Festivalul Național de Improvizație revine la București. Cea de-a noua ediție începe pe 16 septembrie și va avea loc la Teatrul Național unde spectatorii vor putea vedea 10 spectacole la care participă peste 30 de improvizatori spune una dintre organizatoarele festivalului, Adriana Bordeanu. Scena de improvizație din România este într-un soi de renaștere explică ea.

În cazul în care aveți chef doar de un weekend de relaxare, dați tare în căști noile single-uri ABBA "I Still Have Faith In You” și „Don't Shut Me Down”, și plimbați-vă pe străzi. Vremea încă ține cu noi.

 

 
Oamenii care fac Orașul cu Andreea Pietroșel