Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Gustul Franței a venit la București și pe pandemie

Gout de France 2021 Bucarest

Ce-a de-a şasea ediţie a „Goût de France / Gustul Franței”, operaţiune organizată la iniţiativa celebrului chef Alain Ducasse şi a Ministerului francez pentru Europa şi Afaceri externe pentru promovarea gastronomiei franceze, a avut în centrul atenției tradiţia culinară din regiunea Valea Loarei.

Gastonomia fină de pe Valea Loarei a apărut încă de pe vremea regilor Franței din perioada Renașterii. Despre ea au vorbit în România, în perioada 19-23 octombrie, trei maeştri bucătari francezi –Angélique Peretto- chef patisier, Maximilien Bridier- chef la restaurantul « La Roche Le Roy »  din Tours, precum și Jean-Marie Soigner- chef patiser, Mare maestru al Confreriei de nuga din Tours.

O delegaţie din regiunea Centre-Val-de-Loire formată din Pierre-Alain Roiron, consilier regional, președinte al Comitetului regional de turism, Marc Richet, director regional al Comitetului regional de turism şi Marc Metay - director al castelului Château d'Amboise, au prezentat în România turismul gastronomic și nu numai de pe Valea Loarei.

În ciuda pandemiei, s-au organizat ateliere de formare în liceele hoteliere, concursuri pentru elevii liceelor hoteliere din România, precum și un master class în unități de formare profesională la care au participat maeștrii francezi.

Trei restaurante românești au participat la ediția de anul acesta, propunând clienților meniuri franceze: Gargantua Kiseleff din București, Relais & Chateaux Le Bistrot Francais din Bucureşti și Jules - Bistro Restaurant din Sibiu.