Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ce surprize îi mai așteaptă pe fanii seriei Star Wars

star_wars.jpg

Palatul Congreselor din Anaheim, California, unde a avut loc Convenția fanilor Star Wars, 26 mai 2022
Sursa imaginii: 
Robyn Beck AFP via France24

Compania Disney a anunțat recent, în cadrul unei convenții din California, o nouă serie Star Wars cu actorul Jude Law în rolul principal, însă nu a fost menționat niciun nou lungmetraj, gigantul de divertisment concentrându-se deocamdată pe streaming, scrie France24.

Harrison Ford și Ewan McGregor au apărut pe scenă în fața unei mulțimi de fani la Anaheim, în apropiere de Los Angeles, cu ocazia "Star Wars celebration", o convenție care are loc o dată la câțiva ani, de obicei cu ocazia lansării unui nou film.

Cel mai important, Disney a confirmat crearea serialului "Skeleton Crew", care îl va avea ca protagonist pe starul britanic Jude Law și va fi regizat de Jon Watts, regizorul celui mai recent Spider-Man.

"Este vorba despre un grup de copii de aproximativ zece ani de pe o planetă foarte mică, care se pierd din greșeală în galaxia Star Wars", a spus Jon Watts.

Prezentarea a început cu Ewan McGregor și Hayden Christensen, care și-au reluat rolurile din cea de-a doua trilogie, difuzată în anii 2000, pentru seria "Obi-Wan Kenobi".

Două episoade ar urma să fie prezentate în avanpremieră fanilor, cu o zi înainte de a fi disponibile pentru toți pe platforma de streaming Disney+.

Nici o veste despre filmele viitoare

Disney a cumpărat Lucasfilm și franciza sa pentru 4 miliarde de dolari în 2012 și a început imediat producția unei noi trilogii și a filmelor derivate "Solo" și "Rogue One", dar de atunci și-a redus din ambițiile pentru marele ecran.

Decizia gigantului din industria divertismentului de a se orienta mai mult către seriale TV se datorează, în parte, scăderii veniturilor din lansările în cinematografe, recenziilor mai degrabă mediocre pentru cele mai recente filme de lungmetraj și, cel mai important, lansării ofertei sale de streaming.

Platforma Disney+ a câștigat peste 130 de milioane de abonați de la lansarea sa în 2019, mult mai mult decât se așteptau analiștii.

Creatorul serialului de succes "The Mandalorian", Jon Favreau, le-a mulțumit fanilor Star Wars pentru rolul lor în acest succes. "Ați ajutat la succesul Disney+ atunci când abia începea", a spus el.

Tony Gilroy, scenaristul filmului "Jason Bourne", a anunțat că noua serie "Andor" ar fi situată cu cinci ani înainte de spin-off-ul "Rogue One" și va consta în două sezoane a câte 12 episoade.

Jon Favreau a mai spus că au început și filmările la serialul "Ahsoka" cu actrița Rosario Dawson.

Deși Disney are în pregătire trei lungmetraje Star Wars, care vor fi regizate de Taika Waititi, Rian Johnson și Patty Jenkins, niciunul nu a fost menționat la convenția de la Anaheim.

Directoarea Lucasfilm, Kathleen Kennedy, a declarat pentru revista de specialitate Variety că vor exista "o mulțime de oportunități" pentru viitoarele filme mai târziu.

Indiana Jones

În schimb, prezentarea s-a încheiat cu un spectacol de John Williams, celebrul compozitor de film, autorul coloanei sonore a seriei "Obi-Wan Kenobi".

John Williams, în vârstă de 90 de ani, a fost salutat de Harrison Ford, care l-a interpretat pe celebrul Han Solo.

"Muzica asta mă urmărește peste tot pe unde mă duc... A fost difuzată chiar și în camera în care mi-am făcut ultima colonoscopie", a spus actorul râzând.

Harrison Ford, în vârstă de 79 de ani, a declarat că cel de-al cincilea "Indiana Jones" este aproape gata și va fi lansat în iunie 2023.

În spațiul de lângă Centrul de Convenții din Anaheim, mii de fani "Star Wars" s-au adunat cu săbii laser, au făcut fotografii cu robotul sau jedi-ul lor preferat și au discutat despre cele mai recente zvonuri despre toate serialele.

 

Traducere de Vrabii Nadina, după articolul postat de France 24