Primăria Capitalei vrea să cumpere jumătate din imobilul „Muzeul Frederic Storck și Cecilia Cuțescu-Storck”, unul dintre moștenitori a notificat municipalitatea că vrea să vândă

8545931_orig.jpg

Primăria Capitalei vrea să cumpere jumătate din imobilul „Muzeul Frederic Storck și Cecilia Cuțescu-Storck”, scoasă la vânzare de unul dintre moștenitori.
Primăria Capitalei vrea să cumpere jumătate din imobilul „Muzeul Frederic Storck și Cecilia Cuțescu-Storck”, scoasă la vânzare de unul dintre moștenitori.
Sursa imaginii: 
muzeulbucurestiului.ro / muzeul-storck

Primăria Capitalei vrea să cumpere jumătate din imobilul „Muzeul Frederic Storck și Cecilia Cuțescu-Storck”, scoasă la vânzare de unul dintre moștenitori. Primarul general Nicușor Dan a anunțat că în următoarea ședință de consiliu va cere votul consilierilor generali de a uza de dreptul de preempțiune.

Clădirea Muzeului Frederic Storck și Cecilia Cuțescu-Storck, este situată pe strada Vasile Alecsandri nr. 16, din sectorul 1 , este monument istoric și datează din anul 1914. 

 

 

 

 

 

Consider că exercitarea dreptului de preemțiune de către Municipalitate ar fi singura oportunitate de a păstra intact acest monument, fiind cea mai valoroasă operă a sculptorilor Karl şi Frederick Storck, precum şi a pictoriței Cecilia Cuțescu Storck din România. Este singurul imobil din ţară unde se păstrează reperele reunite ale operei acestor trei artişti”, a scris pe Facebook Nicușod Dan. În prezent, muzeul funcționează ca filială a Muzeului Municipiului București, în baza unui contract de comodat cu cei doi moștenitori ai imobilului, care au oferit imobilul pentru expunerea și conservarea colecției. „Având în vedere că în luna decembrie a anului trecut, unul dintre moștenitori a înștiințat PMB că dorește să vândă cota de 1/2 din imobil, Comisia de analiză a solicitărilor privind exercitarea dreptului de preemțiune de către Municipiul București pentru imobile monumente istorice a decis exercitarea dreptului de preemțiune”, a adăugat primarul general.