Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Timișoara primește Premiul Melina Mercouri, pentru Capitala Europeană a Culturii

capitala_culturala.jpeg

Sursa imaginii: 
RFI / Otilia Ghitescu

Timișoara va primi, la primăvară, Premiul Melina Mercouri, pentru proiectul de Capitală Europeană a Culturii. Comisia Europeană oferă cele 1,5 milioane de euro, în semn de recunoaștere a progresului realizat de echipa TM2023.

Comisia Europeană a anunțat, vineri, că propune decernarea Premiului Melina Mercouri,  cu o valoare de 1,5 milioane de euro, pentru programul Timișoara, Capitală Europeană a Culturii.

„Acest premiu prestigios se acordă doar orașelor care sunt cu adevărat pregătite pentru anul Capitalei Culturale. Nu vine la pachet cu titlul câștigat, ci evidențiază calitatea muncii depuse. Este premiul fiecărui timișorean care a crezut în proiectul Capitalei Culturale și a pus umărul la această reușită. Anul viitor este șansa noastră istorică de a promova Timișoara și România în Europa. Sunt convins că 2023 va schimba nu doar viața culturală a orașului, ci Timișoara pe de-a întregul”, a transmis primarul Dominic Fritz.

Banii vor ajunge la Primăria Timișoara cel târziu în luna martie. Anul de Capitală Europeană a Culturii începe oficial la Timișoara în weeekendul 17 – 19 februarie 2023. 

„Juriul apreciază progresul excelent realizat de echipa TM2023 în fața provocărilor majore. Am fost încântați să vedem o echipă unită, care s-a maturizat și a găsit soluții la cerințele structurale și legislative complexe, protejând în același timp viziunea inițială cu care s-a candidat”, notează reprezentanții CE, în propunerea oficială.  Până acum, nu a existat niciun oraș  deținător al titlului de capitală europeană a culturii care să nu primească Premiul Melina Mercouri.