Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Oscar 2023: "Câștigătorul detașat al galei este unul dintre cele mai premiate filme din toate timpurile"

oscar-2023.jpg

Ke Huy Quan, Michelle Yeoh, Brendan Fraser și Jamie Lee Curtis sunt actorii premiați cu Oscar în 2023.
Ke Huy Quan, Michelle Yeoh, Brendan Fraser și Jamie Lee Curtis sunt actorii premiați cu Oscar în 2023.
Sursa imaginii: 
Getty Images via AFP - RODIN ECKENROTH

„Everything Everywhere All at Once” a obținut 7 premii în cadrul celei de-a 95-a gale de decernare a premiilor Oscar, după ce a fost nominalizat la 11 categorii. Cătălin Anchidin, specialist în industria filmului, spune la RFI că nu este nicio surpriză că „Everything Everywhere All at Once”  a dominat gala. Practic, a câștigat unul dintre cele mai premiate filme din toate timpurile.

„Everything Everywhere All at Once„, film cu încasări de peste 107 milioane de dolari, este marele câștigător al galei Oscar.

  • Cel mai bun film: „Everything Everywhere All at Once"
  • Cea mai bună actriță: Michelle Yeoh, „Everything Everywhere All at Once"Actriță în rol principal: Michelle Yeoh, Everything Everywhere All at Once.
  • Actor în rol secundar: Ke Huy Quan, Everything Everywhere All at Once.
  • Actriță în rol secundar: Jamie Lee Curtis, Everything Everywhere All at Once.
  • Regizor: Daniel Kwan și Daniel Scheinert, Everything Everywhere All at Once.
  • Scenariu original: Everything Everywhere All At Once

Cătălin Anchidin atrage atenția că, până la gala Oscar, „Everything Everywhere All at Once" a câștigat peste 170 de premii. Specialistul adaugă că este „un film exotic în peisajul cinematografic mondial.

„Everything Everywhere All at Once" („Orice, oriunde, oricând") spune povestea lui Evelyn Wang, o imigrantă chineză trecută de prima tinerețe, care pornește într-o aventură nebunească în care ea și numai ea poate salva lumea explorând universuri paralele și conectându-se la alte vieți pe care le-ar fi putut avea.

Premiul pentru interpretare masculină acordat lui Brendan Frasier este o surpriză, mai spune Cătălin Anchidin. Până ieri, bătălia se dădea între Frasier și Austin Butler, interpretul lui Elvis din filmul omonim produs și regizat de Baz Luhrmann.  Anchidin admite Frasier a câștigat pe merit. „El face un rol absolut spectaculos într-un film care e destul de melodramatic, făcut pe rețetă americană, pe rețetă de Oscar, care are toate ingredientele să funcționeze la publicul larg", pe când Austin Butler  „face un rol foarte tehnic, fără niunun fel de input personal".

În The Whale, Brendan Fraser este un profesor de engleză retras, care suferă de obezitate morbidă și care încearcă să reînnoade legătura cu fiica lui adolescentă.

Marele perdant al celei de-a 95-a gale a premiilor Academiei de film americane este „The Banshees of Inisherin" mai spune în interviul acordat RFI Cătălin Anchidin, specialist în industria filmului (AUDIO).

 

 

 
Cătălin Anchidin, specialist în industria filmului, despre gala Oscar 2023