Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Adrian Ghenie expune într-un solo show, în aprilie, la Timișoara

adrian_ghenie.jpg

Sursa imaginii: 
foto: Alessandra d'Urso / Galeria Thaddaeus Ropac

Primul solo show al lui Adrian Ghenie în România, după 14 ani, are loc în 20 aprilie, la Timișoara. Ea va conține o nouă serie de desene și câteva picturi. Artistul va face și un tur ghidat.

Adrian Ghenie, unul dintre cei mai importanți artiști români contemporani, este  cunoscut mai cu seamă datorită picturilor sale inspirate de subiecte istorice și figuri importante ale secolului XX. Lucrările sale dețin adevărate recorduri de vânzare la licitațiile de artă. Vernisajul expoziției „Corpul imposibil”, organizată de Fundația Art Encounters, este programat în 20 aprilie, de la ora 18, la Pavilionul ISHO, în prezența artistului. „Suntem încântați că Adrian a acceptat invitația noastră și că avem astfel ocazia să vedem în premieră lucrări reflectând preocupările sale actuale, cu o tematică foarte relevantă, cea a relației noastre cu tehnologia”, spune Ovidiu Șandor, președintele Fundației Art Encounters.

Vor fi expuse nouă serie de desene și câteva picturi, create special pentru această expoziție și expuse în premieră absolută la Timișoara. Fundația Art Encounters organizează, în 21 aprilie, de la ora 18, un eveniment special Meet the Artist, care va include un tur ghidat realizat de Adrian Ghenie împreună cu Diana Marincu, curatoarea expoziției.

„Artistul ne va prezenta noi lucrări, inspirate de perioada pandemiei și de izolarea în spațiul domestic, când singura legătură cu lumea avea loc prin dispozitivele digitale. tehnologia, cu social media, cu propriul corp și cu timpul. Accesul la tehnologie și mediul digital ne face, în mod aparent, cel puțin, să fim conectați permanent și legați la o rețea colectivă, rămânând în același timp tot mai singuri”, afirmă directorul artistic al Fundației Art Encounters, Diana Marincu.

Expoziția poate fi vizitată până în 18 iunie în incinta Pavilionului ISHO, între orele 12 și 18, de miercuri până duminică, accesul fiind gratuit.