Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Timișoara, Capitala Europeană a Culturii 2023. Ce expoziții de artă a pregătit MNART

Extras din emisiunea „Zebra”

Extras din emisiunea „Zebra”
Sursa imaginii: 
ENTR ro

Muzeul Național de Artă din Timișoara găzduiește mai multe expoziții de artă, printre care se numără și „Galeria de Artă Europeană” și „Cultura Cucuteni.”

Invitat în cadrul emisiunii „Zebra”, realizată de Mihaela Dedeoglu, Filip Petcu, directorul Muzeului Național de Artă din Timișoara a vorbit despre aceste două expoziții: „Am pus în scenă două expoziții importante. E vorba de „Galeria de Artă Europeană”, care, iată, începe aici, pe platforma Sălii Baroce și se deschide printr-un discurs multicultural în care portretul acestui mecena, Zsigmond Ormós, se află într-un dialog cu alte tablouri pictate de artiști cu diverse apartenențe etnice”.

„Expoziția Cucuteni este din nou o expoziție interesantă […] care cuprinde cele mai importante piese ale acestei culturi, o cultură care se extinde de pe teritoriul României până pe teritoriul Ucrainei de Vest”, a mai precizat Filip Petcu pentru RFI.

Timișoara este anul acesta Capitala Europeană a Culturii, iar acest eveniment îi oferă Muzeului Național de Artă Timișoara șansa de a găzdui unele dintre cele mai prestigioase colecții de artă, care includ Pictură veche bănățeană, Artă modernă românească, Artă decorativă și Artă europeană.