Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Jurnalistul Cătălin Ștefănescu: „Cultura înseamnă tot ceea ce face ființa umană, tot ceea ce manifestă o comunitate la un moment dat, tot ceea ce facem e cultură”

tn_capitalaculturala.jpg

Universitatea Politehnica din Timișoara a lansat luna trecută un proiect inedit, invitând publicul la o serie de dialoguri cu zece personalități recunoscute la nivel mondial în domeniile în care activează.
Universitatea Politehnica din Timișoara a lansat luna trecută un proiect inedit, invitând publicul la o serie de dialoguri cu zece personalități recunoscute la nivel mondial în domeniile în care activează.
Sursa imaginii: 
ENTR Ro

Universitatea Politehnica din Timișoara a lansat luna trecută un proiect inedit, invitând publicul la o serie de dialoguri cu zece personalități recunoscute la nivel mondial în domeniile în care activează. Printre aceste personalități s-au numărat dirijorul Cristian Măcelaru, medicul chirurg Oana Stănescu, dar și balerina Francesca Velicu. 

Dialogurile cu cele zece personalități au avut loc într-o atmosferă de spectacol, și au fost înregistrate și acompaniate de muzică live. Proiectul a făcut parte din inițiativa Universității de a deschide lumea academică către spațiul public. 

Invitat în cadrul emisiunii Tânăr în Europa, jurnalistul Cătălin Ștefănescu a povestit mai multe despre inițiativa care stă în spatele acestui proiect: „Totul e cultură. Iar știința și tehnologia sunt cultură pură. Prin urmare, ne-am gândit să facem proiectul acesta și să chemăm compatrioți care au obținut rezultate profesionale cu totul excepționale în alte părți decât în cultura română”.

„Ei nu fac doar performanță acolo, ci sunt personalități care participă la facerea istoriei contemporane. Sunt oameni care fac lucruri cu totul ieșite din comun”, a mai adăugat jurnalistul. 

Evenimentul „Capitala Culturală cu Cătălin Ștefănescu” s-a desfășurat în perioada 15-30 iulie. 

Universitatea Politehnica Timișoara se numără printre cele mai mari instituții de învățământ superior cu profil tehnic din România și Europa de Sud-Est. Universitatea a fost înființată în 1990 și cuprinde 10 facultăți și 25 de departamente, care asigură programare academice la cel mai înalt nivel.