Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Alain Delon, celebrat la Cannes

delon.jpg

Alain Delon, celebrat la Cannes

Alain Delon, cel mai cunoscut actor francez în lume, a fost celebrat aseară la Cannes. Cu ocazia festivalului de film, starul în vârstă de 77 de ani a urcat celebrul covor roşu pentru a asista la omagiul adus carierei sale, chiar dacă oficial el a venit acolo „doar” pentru a asista la versiunea refăcută a unuia dintre primele sale de succese.

Prezent în 90 de filme, dar niciun premiu de interpretare la Cannes ! Contra-performanţa îi aparţine lui Alain Delon şi îi provoacă de altfel o uşoară iritare celebrului actor care a acceptat, s-ar spune cu greu, să vină anul acesta pe Croazetă. Cunoscut pentru lipsa sa de modestie, Alain Delon şi-a confirmat reputaţia într-un recent interviu acordat ziarului „Le Figaro”, unde spunea cât se poate de serios că „a jucat toate rolurile posibile cu excepţia celui de Isus Hristos. E cam târziu să mă apuc însă acum de acest rol”, recunoaşte actorul, surprins uneori vorbind despre el însuşi la persoana a treia. Invitat de onoare la această ediţie a festivalului de la Cannes, Delon a avut ocazia să revadă sâmbătă seara în versiune remasterizată filmul „Plein soleil”, realizat în 1960 de René Clément şi care i-a lansat cariera internaţională. O carieră dintre cele mai frumoase pentru un actor francez. Presupusa sau reala îngâmfare şi aroganţă nu l-a împiedicat de altfel pe Alain Delon să aibă o carieră fenomenală sub îndrumarea unor regizori de renume mondial. Jean-Pierre Melville, Luchino Visconti, Michelangelo Antonioni sau Jean-Luc Godard sunt numai câţiva dintre cei care l-au dorit pe Alain Delon în castingul lor.

Amator de cai de curse şi de box, reîntors la pasiunea sa iniţială, teatrul, după ce a spus adio cinema-ului, Alain Delon păstrează totuşi legătura cu a 7-a artă prin intermediul profitabilei sale case de producţie.

Alain Delon este însă şi un priceput om de afaceri. Profitând de notorietatea sa internaţională, actorul a creat încă din 1978 o societate de difuzare a unor produse de lux care-i poartă numele. Astfel, în Asia se comercializează ţigări, alcooluri şi parfumuri „Alain Delon”. Amator de artă, colecţionar de statui din bronz cu animale, actorul are şi colecţii ieşite din comun de ceasuri şi sticle de vin. Norocos la bani şi în carieră, Alain Delon a avut mare succes şi la femei, întreţinând relaţii amoroase cu o serie de staruri feminine, dragostea vieţii sale fiind actriţa Romy Schneider.