Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Matei Vişniec, Doctor Honoris Causa al Universităţii “Ovidius” Constanţa

Dramaturgul Matei Vişniec a primit marţi titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii „Ovidius” din Constanţa. Este primul înalt titlu academic pe care cunoscutul om de cultură îl acceptă din partea unei universităţi din România.

Universitatea Ovidius organizează, timp de două zile, conferinţa “Literatura, teatrul şi filmul, în onoarea dramaturgului Matei Vişniec”, eveniment academic prilejuit de acordarea înaltului titlu Doctor Honoris Causa.

  Cu această ocazie autorul işi va lansa şi cel mai recent volum al său, “Omul din care a fost extras răul”, apărut în acest an la Editura Cartea Românească. Marţi, în Aula Magna din Campusul vechi, Senatul Universităţii “Ovidius” i-a conferit dramaturgului Matei Vişniec înaltul titlu de Doctor Honoris Causa, ulterior fiind programată o reprezentaţie cu piesa “Caii la fereastră”, pusă în scenă şi interpretată de studenţii Facultăţii de Arte.

      Matei Vişniec, unul dintre cei mai cunoscuţi dramaturgi români contemporani, a plecat în exil în 1987, obţinând, şase ani mai târziu, cetăţenia franceză. În prezent, locuieşte la Paris, unde este jurnalist la Radio France Internationale, şi colaborează la diferite alte publicaţii franceze.