Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ce puteți vedea în Marele Circuit al demolatorilor de istorie - detalii de la jurnalistul Eugen Istodor

marele-circuit.jpg

Marele Circuit al demolatorilor de istorie

Pentru al doilea an consecutiv, Festivalul One World România organizează un circuit turistic ieşit din comun, timp de şase zile în centrul Bucureştiului, "Marele circuit al demolatorilor de istorie". L-am întrebat pe jurnalistul Eugen Istodor care sunt punctele de interes din acest circuit.

"Marele circuit al demolatorilor de istorie" este un tur neobișnuit care va fi organizat în București de Festivalul One World Romania. Exponatele vor fi ruinele unor case istorice demolate în interesul afacerilor imobiliare. Acest demers își propune să atragă atenția asupra abuzului financiar în problemele legate de patrimoniul cultural.

Circuitul va porni de la intersecţia Bulevardului Lascăr Catargiu cu strada I. C. Visarion, iar orele de începere sunt 17:00, de marţi, 17 martie, până sâmbătă, 21 martie, respectiv 12:00 doar în ziua de duminică, 22 martie.

La RFI, unul dintre inițiatorii proiectului, jurnalistul Eugen Istodor, spune că acest circuit al “demolatorilor de istorie” este o formă de protest împotriva abuzurilor.

 
Interviu Eugen Istodor despre Marele circuit al demolatorilor de istorie