Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


RFI România, decorat cu Ordinul Meritul Cultural

De 1 Decembrie, RFI România a primit Ordinul Meritul Cultural, în grad de Cavaler, în semn de apreciere pentru "profesionalismul, obiectivitatea şi dăruirea puse în realizare actului jurnalistic, impunându-se ca un exemplu de abordare responsabilă a informaţiei".

Zi importantă pentru RFI România. De 1 Decembrie, postul nostru de radio a fost decorat de preşedintele României cu ordinul Meritul Cultural, în grad de Cavaler.

În discursul său, şeful statului a început prin a spune că "jurnalismul este un spaţiu liber al comunicării şi al ideilor de calitate". Ca politician, a continuat el,  "am simțit deseori direct ce înseamnă diferența dintre instituții media corecte și oneste și organisme de presă care au abdicat de la valorile jurnalismului".

După ce a spus că RFI Romania face parte din prima categorie, preşedintele Klaus Iohannis a amintit că postul nostru de radio a implinit 25 de ani, « o vârstă frumoasă a maturității »

"Prin obiectivitate, profesionalism și independență, postul dumneavoastră de radio a devenit o voce a analizei critice de calitate, a dezbaterii autentice, a informației credibile și oneste", a continuat preşedintele Klaus Iohannis. Şeful statului a mai spus că "RFI România a devenit un etalon şi o comunitate de valori, de care presa românească are atâta nevoie".

În discursul de mulţumire, directorul RFI România, Cornel Ion, a amintit că într-o perioadă în care  în lume se construiesc multe ziduri şi putine poduri, RFI Romania vrea să fie un pod, o punte solidă între două ţări şi două culturi, o comunitate de valori şi un mesaj de încredere în viitor, în valorile democraţiei şi în construcţia europeană.

Tot astăzi preşedintele Romaniei a mai decorat doua instituţii – Academia Română şi Agentia Spaţială Română.