Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Globurile de Aur 2016: Filmul în care joacă clujeanul Levente Molnar premiat la categoria cel mai bun film străin.

Son of Saul, un film care prezintă două zile din viaţa lui Saul, un prizonier evreu din Ungaria, care este obligat să lucreze în camerele de gazare de la Auschwitz, este cel mai bun film străin la ediţia a 73-a a Globurilor de Aur.

Într-un interviu la RFI, actorul Levente Molnar spunea că filmul „Son of Saul” sparge clișeele cinematografice despre Auschwitz și are o abordare foarte personală.

“N-a fost un dans de veselie, pentru că te influențează, vrând-nevrând. Asta a fost una din probleme. Dar eram cu toții conștienți că te lovește pe latura umană. Om fiind și ca actor, nu poți să lucrezi cu acele emoții post-tragedii. Nu poți să te folosești, pentru că personajul, caracterul pe care joci trăiește în mijlocul acelui iad și nu după”, a spus pentru RFI actorul Levente Molnár.

“Nu e primul film despre Holocaust și nu are cum să fie ultimul, dar cum atacă subiectul , cum abordează subiectul aplecându-se și eliminând clișeele cinematografice care s-au format în decursul timpului. Cu toții când ne gândim la un astfel de film , imediat ne gândim la niște șine de tren, minimum la o poartă. Ceea ce aduce nou acest film este abordarea, mai ales abordarea subiectului dintr-un unghi absolut personal, în care toate aceste drame despre care știm cu toții, trecem prin ele. E o poveste atât de aproape, din care nu ai scăpare”, mai spune actorul clujean.

Marii câştigători de la Globurile de Aur

Filmul "The Revenant", in regia lui Alejandro Gonzalez Inarritu, cu Leonardo DiCaprio si Tom Hardy in roluri principale este marele castigator al Globurilor de Aur dupa ce a obtinut 3 premii la festivitatea care a avut loc aseara la Los Angeles.

Leonardo DiCaprio a castigat Globul de Aur pentru cel mai bun actor intr-un film dramatic, pentru rolul din "The Revenant".

Brie Larson a castigat Globul de Aur pentru cea mai buna actrita intr-un film dramatic cu productia "Room". Acesta este primul Glob de Aur din cariera lui Brie Larson. Filmul "Room", in regia lui Lenny Abrahamson, vorbeste despre relatia dintre o mama si fiul ei de 5 ani. Productia "The Martian", in regia lui Ridley Scott, cu Matt Damon in rolul principal, a castigat Globul de Aur pentru cea mai buna comedie sau musical.

Matt Damon a castigat si el Globul de Aur pentru cel mai bun actor intr-o comedie cu rolul din acest film.

Jennifer Lawrence a primit Globul de Aur pentru cea mai buna actrita intr-o comedie cu productia "Joy".