Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ministrul Culturii la RFI: Campania pentru "Cuminţenia Pământului" a fost un mare succes

Campania de donaţii publice pentru achiziţionarea operei "Cuminţenia Pământului" de Constantin Brâncuşi a fost un mare succes. Iată ce declară la RFI ministrul Culturii, Corina Şuteu, care precizează că suma de aproximativ 1,2 milioane de euro strânsă de la populaţie în doar câteva luni este una importantă pentru o operă culturală.

Campania pentru "Cuminţenia Pământului" îşi propusese să strângă şase milioane de euro de la donatori, diferenţa de cinci milioane fiind asigurată de Guvern. Executivul a decis acum să acopere şi restul sumei de la bugetul de stat, după cum spune ministrul Culturii.

Corina Şuteu apreciază că până la urmă campania a fost un succes: "Campania a fost un mare succes şi asta o spun nu doar în calitate de ministru, ci şi în calitate de operator cultural, cu o experienţă internaţională extrem de vastă. Timpul alocat acestei campanii şi banii care s-au strâns pentru un bun cultural, adică peste 1,2 milioane de euro, timpul a fost foarte scurt şi suma strânsă este foarte mare pentru un bun cultural. În general, campaniile filantropice sunt de obicei mult mai generoase".

"Propunerea de a face o subscripţie publică a fost una îndrăzneaţă, extrem de curajoasă. Ideea de a lansa această subscripţie în favoarea "Cuminţeniei Pământului" iarăşi a fost una originală, îndrăzneaţă, care a dat naştere unor dezbateri extrem de vii", spune ministrul Culturii.