Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cele mai furate cărți în 2016: trei manuale școlare, un roman portughez și unul românesc

Manualul de Biologie de clasa a VI-a este cea mai furată carte din librăriile Humanitas în anul 2016. Următoarele locuri în top sunt ocupate de alte două manuale școlare. În aceeași ierarhie se află și roamnele ”Sfârşitul Occidentului?”, de Lucian Boia şi ”Cimitirul de piane”, de Jose Luis Peixoto, au transmis reprezentanţii librăriilor Humanitas pentru News.ro.

După manualul de Biologie de clasa a VI-a, care e cea mai furată carte din 2016 conform topului Humanitas, următoarele locuri în top sunt ocupate de manualul de Chimie de clasa a XI-a și de Caietul de limba română de clasa a VIII-a, potrivit lui Bogdan Baciu, coordonator vânzări & marketing.

În ceea ce priveşte literatura, hoţii au ales să nu plătească pentru ”Cimitirul de piane”, de Jose Luis Peixoto, editat de Polirom, şi ”De ce iubim femeile” a lui Mircea Cărtărescu.

Lucian Boia este unul dintre autorii care intră atât în topul celor mai vânduţi, dar şi al celor mai furaţi. Dacă la capitolul cele mai vândute cărţi, ”Strania istorie a comunismului românesc (şi nefericitele ei consecinţe)” este pe prima poziţie, cititorii au plecat din librării fără să treacă pe la casă şi cu ”Sfârşitul Occidentului? Spre lumea de mâine”, semnat de istoric.

Volumele ”Cimitirul de piane”, de Jose Luis Peixoto și ”Tată bogat, tată sărac. Educaţia finanaciară în familie”, de Robert T. Kiyosaki sunt și ele în topul preferințelor hoților de cărți, potrivit reprezentantului librăriei Humanitas.