Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Globurile de Aur 2017: Record de premii pentru musicalul La La Land şi discurs acid la adresa lui Donald Trump din partea lui Meryl Streep

Musicalul LaLaLand sparge recordul la numărul de premii. Este primul film care ia mai mult de patru Globuri de Aur din 1979 când drama “Midnight Express” a primit şase trofee la gală.

Filmul prezintă povestea de dragoste dintre o actriţă debutantă (Emma Stone) şi un muzician de jazz (Ryan Gosling) care se îndrăgostesc în timp ce încearcă să aibă succes la Hollywood. Ambii au câştigat Globul de Aur pentru cel mai bun rol principal într-un film de comedie.

Musicalul a câştigat de altfel şi premiul pentru cea mai bună coloană sonoră şi cel mai bun cântec original.

La polul opus, deşi a fost nominalizată la şase categorii, drama Moonlight, povestea unui afroamerican care creşte în Miami, de altfel multipremiată la cele mai mari festivaluri de film, a primit doar Globul de Aur pentru cea mai bună dramă.

Cel mai intens moment al galei a fost discursul ţinut de actriţa Meryl Streep. Nominalizată de 30 de ori la Globurile de Aur şi posesoare a şase dintre ele, Streep a ţinut un discurs acid în care l-a criticat pe Donald Trump, despre care a spus că are ”instinctul de a umili”, după ce preşedintele-ales al Statelor Unite a făcut glume, în public, pe seama unui reporter cu handicap fizic.

”Impertinenţa invită la impertinenţă. Violenţa incită la violenţă. Atunci când oamenii puternici se folosesc de funcţiile lor pentru a-i intimida şi brutaliza pe ceilalţi, cu toţii avem de pierdut”, a mai spus vedeta americană. 

În replică, într-o intervenţie telefonică, preşedintele ales al SUA, Donald Trump, a declarat că nu este surprins de discursul lui Meryl Streep, ţinând cont că actriţa este o susţinătoare ferventă a lui Hillary Clinton.