Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


La La Land - filmul care rescrie istoria Globurilor de aur. Critic: ”Încântător, absolut cuceritor!”

Filmul ”La La Land”, cu Emma Stone şi Ryan Gosling în rolurile principale, este marele învingător la gala Globurilor de Aur, organizată, duminică seară, la Los Angeles. Pelicula muzicală a câştigat un număr record de trofee, după ce s-a impus la toate cele şapte categorii la care a fost nominalizată.  ”Nu este surprinzător acest succes”, declară la RFI Magda Mihăilescu, primul critic român de film care a vizionat pelicula și a scris despre ea. Ea crede că filmul are forța de a se impune la categoria sa și la Premiile Oscar, ce vor avea loc pe 26 februarie.

”La La Land” este un ”musical” care spune povestea unei actriţe debutante şi a unui muzician de jazz care se îndrăgostesc în timp ce încearcă să aibă succes la Hollywood.

 

 

Sursa: youtube.com

Pelicula s-a impus la categoriile ”cel mai bun film - comedie/musical”, ”cel mai bun regizor” (Damien Chazelle), ”cel mai bun scenariu” (Damien Chazelle), ”cel mai bun rol principal masculin într-un film - comedie/ musical” (Ryan Gosling), ”cel mai bun rol principal feminin într-un film comedie/ musical” (Emma Stone), ”cea mai bună coloană sonoră” şi ”cel mai bun cântec original” (”City of Stars”).

Înainte de gala de duminică seară, precedentul record de victorii la o singură ediţie a Globurilor de Aur aparţinea filmelor ”Zbor deasupra unui cuib de cuci” şi ”Midnight Express”, care obţinuseră fiecare şase trofee, la galele din 1975 respectiv 1978.

”Acesta este un film pentru visători şi cred că speranţa şi creativitatea reprezintă cele mai importante lucruri din lume”, a declarat Emma Stone în discursul ei de acceptare a premiului pentru cea mai bună actriţă dintr-un film de comedie sau musical.

Critic: E un film încântător, absolut cuceritor!

Magda Mihăilescu, primul critic român de film care a vizionat pelicula ”La La Land” și a scris despre ea, declară, la RFI, că a văzut filmul, în 2016, la festivalul de la Veneția și a fost impresionată: ”E pentru a treia oară când directorul Festivalului de film de la Veneția, Alberto Barbera, are flerul de a deschide evenimentul cu un film care câștigă ulterior premii la Globurile de aur sau la Oscaruri. A fost Gravity, Birdman, iar acum La La Land. La La Land este încântător, absolut cuceritor, ne amintește de musical-urile lui faimoase. Filmul urmează niște cutume ale genului, dar și inovează. Ceea ce îi seduce pe cinefili, pe critici este colecția de aluzii, trimiteri la filme clasice, la ”Rebel fără cazuă”, la ”Casablanca”.

Întrebată dacă este surprisă că un film ”musical” a câștigat un număr record de premii la prestigioasa gală care precede Oscarurile, Magda Mihăilescu spune că din contră, nu este surprinsă: ”În momentul în care acest gen (n.r. musical-ul) își arată vitalitatea, potențialul de energie și de seducție, nu are cum să nu ne surprindă. Hollywood-ul este în stare să se regenereze. Și trebuie să îl reținem pe acest regizor, pe Damien Chazelle.

Ascultă:”La La Land” are șanse se să impună și la Oscaruri

Gala Globurilor de aur precede în fiecare an Premiile Oscar ( 26 februarie 2017) și sunt un indicator foarte bun pentru cei care fac predicții privind decernarea Oscarurilor.

”S-ar putea impune la genul lui, da. Actorii sunt minunați, Emma Stone și mai ales Ryan Gosling. El m-a surprins, nu l-aș fi crezut în stare. A luat patru luni lecții de pian ca să fie autentic”, spune Magda Mihăilescu.

Ascultă interviul integral acordat RFI de criticul de film Magda Mihăilescu:

 
Criticul Magda Mihăilescu, despre succesul filmului ”La La Land”