Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


"Bacalaureat" şi "Toni Erdmann", nominalizate la premiul César pentru cel mai bun film străin

Cristian Mungiu, aici la Cannes (Foto: AFP/Alberto Pizzoli)

Lungmetrajele "Bacalaureat", de Cristian Mungiu şi "Toni Erdmann", de Maren Ade au fost nominalizate la premiul César pentru cel mai bun film străin. Cea de-a 42-a gală de decernare a premiilor César va avea loc la Paris, pe 24 februarie.

Filmul ”Bacalaureat” i-a adus lui Cristian Mungiu premiul pentru cea mai bună regie la Festivalul de Film de la Cannes, în 2016. Pelicula a primit recent două nominalizări la premiile Academiei de Film Europene, la categoria "cel mai bun scenariu" şi "regizorul european al anului 2016".

Pelicula "Toni Erdmann" (coproducţie Germania-Austria-România), al cărei producător român este Ada Solomon spune povestea unui tată excentric, ajuns la pensie, care hotărăşte să îi facă o vizită surpriză fiice sale, o femeie de carieră care lucrează în Bucureşti.

Filmul a avut mare succes în rândul spectatorilor de la Festivalul de Film de la Cannes 2016 şi a fost lansat în România pe 21 octombrie.

Lungmetrajele "Elle" şi "Frantz" au primit 11 nominalizări la premiile César 2017, în timp ce "Ma Loute" va concura la nouă categorii.

Premiile César sunt considerate echivalentul francez al Oscarurilor.