Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Filmul românesc "Ana mon amour" premiat cu Ursul de Argint pentru montaj la Berlin

dana_bunescu_berlin_film.jpg

Dana Bunescu, realizatoarea montajului filmului
Image source: 
berlinale.de

Filmul ''Ana, mon amour'' al regizorului român Călin Peter Netzer a câștigat Ursul de Argint pentru cel mai bun montaj și pentru cea mai bună contribuție artistică, în cadrul galei de premiere a Festivalului Internațional de Film de la Berlin desfășurată sâmbătă seara. Premiul a fost înmânat Danei Bunescu, care a realizat montajul filmului.

„Ne-am bucurat foarte tare pentru Dana pentru că premiul a fost pentru contribuția artistică deosebită. E un premiu pe care-l merită pe deplin și mă bucur foarte tare. Sincer să fiu, nu m-am așteptat", a spus Călin Peter Netzer, citat de Digi24.

Dana Bunescu are 47 de ani și este inginer de sunet, monteur și regizor. Ea a regizat filmul "3.000 de Euro, negociabil". Printre filmele montate de Dana Bunescu se numără „Poziția copilului”, „Q.E.D”, „4 luni, trei săptămâni și 2 zile” și „Moartea domnului Lăzărescu”.

Co-producţie româno-germano-franceză, „Ana, mon amour" urmăreşte, pe parcursul mai multor ani, evoluţia unui cuplu în care tânăra se luptă cu atacuri de panică, iar iubitul ei încearcă totul pentru a o ajuta, de la psihanaliză până la religie.

Scenariul este semnat de Călin Peter Netzer, Cezar Paul Bădescu și Iulia Lumânare și a fost inspirat de romanul ''Luminița, mon amour'', scris de Cezar Paul Bădescu.

Ursul de Aur pentru Cel mai bun film a fost acordat la această ediție filmului “On Body and Soul” (Ungaria) de Ildiko Enyedi.

Călin Peter Netzer a câștigat Ursul de Aur la ediția din 2013 cu filmul ”Poziția copilului”.

2597