Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Daniel Day-Lewis renunţă la actorie

Daniel Day-Lewis renunţă la actorie (Foto: AFP/Frederic J. Brown)

Unul dintre cei mai mari actori ai lumii, Daniel Day-Lewis, premiat de trei ori cu Oscar, renunţă la actorie. Anunţul a fost făcut marţi de purtătorul său de cuvânt, potrivit Reuters.

Daniel Day-Lews are 60 de ani şi a câştigat trei premii Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal.

Decizia de retragere din actorie nu a fost motivată. “Daniel Day-Lewis nu va mai lucra ca actor. Este profund recunoscător tuturor colaboratorilor săi şi publicului de-a lungul atâtor ani”, spune purtătorul său de cuvânt, Leslee Dart, într-un comunicat.

Daniel Day-Lewis este considerat unul dintre cei mai talentaţi actori ai generaţiei sale şi este apreciat pentru abilitatea extraordinară de a intra în pielea personajelor jucate.

Născut pe 29 aprilie 1957, în Marea Britanie, având dublă cetăţenie engleză şi irlandeză, Daniel Day-Lewis a câştigat premiul Oscar pentru prestaţia din filmele “Piciorul meu stâng/My left foot” (1989), “Va curge sânge/There will be blood” (2007) şi “Lincoln” (2012).

Actorul britanic a colaborat de-a lungul carierei cu unii dintre cei mai apreciaţi regizori ai lumii, precum Martin Scorsese şi Steven Spielberg.

Daniel Day-Lewis a impresionat de asemenea în filme precum “În numele tatălui/In The Name Of The Father”, ”Bandele din New York/Gangs of New York” şi “Ultimul Mohican”.

Daniel Day-Lewis lucrează în prezent la filmul “Phantom Thread”, a cărui acţiune este plasată în lumea modei din Londra anilor 1950 şi care va fi lansat în luna decembrie.