Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


(VIDEO) Tehnologia impresionantă din spatele filmului “Planeta maimuţelor”. Cine este actorul care-l joacă pe Caesar?

video_tehnologie_film_planeta_maimutelor_actor_caesar.jpg

Caesar, personajul central din seria "Planeta maimuţelor"
Caesar, personajul central din seria "Planeta maimuţelor"

Cel mai recent episod din franciza “Planeta maimuţelor”, intitulat “War for the Planet of the Apes” a avut premiera în acest week-end şi a debutat pe primul loc în clasamentul încasărilor, atât în SUA, cât şi în România. Elogiat de unii, criticat de alţii, filmul reuşeşte să impresioneze cel puţin la un capitol: efectele speciale.

Realizatorii filmului “War for the Planet of the Apes” au folosit în această peliculă tehnologia motion capture. Ea a mai fost utilizată şi în alte producţii cu mare succes de box office, precum “Avatar”, “King Kong” sau trilogiile “Stăpânul inelelor” şi “The Hobbit”.

Tehnologia în sine nu este aşadar un lucru nou, însă în ultimul episod din seria “Planeta maimuţelor” ea atinge noi limite, potrivit specialiştilor şi criticilor de film, astfel că personajele de pe ecran par ciudat de reale.

Cea mai mare parte din film a fost turnată în Canada, însă 30% a fost făcut în studiourile Weta Digital din Noua Zeelandă, unde actorii au fost filmaţi cu camere cu infraroşu, în timp ce purtau costume motion capture, cu zeci de senzori pe ele.

Actorii care au interpretat maimuţele din film au avut o sarcină extrem de incomodă. Ei au fost nevoiţi să studieze comportamentul maimuţelor, mersul legănat şi postura corpului, pentru ca personajele de pe ecran să pară cât mai realistice cu putinţă.

 

 

Un adevărat expert în “arta” motion capture este actorul britanic Andy Serkis. Nu numai că imită aproape la perfecţie mişcările unei maimuţe, dar mimica personajului Caesar din film îi aparţine tot lui, tehnica de “joc” a actorului fiind apreciată de mulţi regizori. Ca să nu mai vorbim de abilitatea de a-şi modifica vocea.

Andy Serkis i-a jucat între alţii pe Gollum (“Stăpânul inelelor” şi “The Hobbit”) şi pe King Kong, din filmul cu acelaşi nume, toate fiind regizate de Peter Jackson, cel care deţine de altfel şi studiourile Weta Digital din ţara sa natală, Noua Zeelandă.