Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Alternativă la tablete şi telefoane pe timp de vară: cititul împreună cu prietenii

carte.jpg

Biblioteca Judeţeană din Cluj-Napoca organizează în perioada 18 iulie - 8 august 2017 Programul estival de lectură „E vremea cititului”.
Sursa imaginii: 
pixabay.com

Biblioteca Judeţeană din Cluj oferă copiilor o alternativă la petrecerea timpului pe tabletă, telefon sau televizor. Bibliotecarii clujeni au început programul estival de lectură „E vremea cititului”, care face parte din iniţiativa naţională Citim împreună România. Cum sunt stimulaţi copii cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani să citească?

În Programul estival de lectură „E vremea cititului” copiii participanţi vor descoperi că lectura poate fi distractivă. Cum anume sunt stimulaţi copii să citească spune Ana Maria Dudescu, şef al departamentului de Comunicare a colecţiilor, de la Biblioeca Judeţeană Octavian Goga din Cluj.

“Programul aşa a fost gândit astfel încât copiii să vină aici, să socializeze, să se cunoască, să fie un exemplu unul pentru celălalt, să îşi facă unul altuia sugestii de lectură. Noi sperăm că dacă sugestiile nu vin nici din partea părinţilor, nici din partea dascălilor, nici a bibliotecarilor, ci vin din rândul prietenilor, colegilor lor, atunci noi sperăm că vor fi stimulaţi şi li se va trezi curiozitatea să pună mâna pe acele titluri”, a spus Ana Maria Dudescu.

Maria, în vârstă de aproape 10 ani, este unul dintre copiii care participă la programul „E vremea cititului” de la Cluj. Ea spune că, deja, a prins-o “microbul cititului”.

“Mie îmi place să citesc pentru că, atunci când citeşti ajungi într-o lume din imaginaţia ta şi, chiar dacă nu vezi nicio imagine în cartea aceea, tu tot îţi imaginezi tot ce se întâmplă acolo”, a spus mica cititoare.

În programul „E vremea cititului” se pot înscrie, în continuare, copii cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani. La începutul programului, copiii primesc un coşuleţ de hârtie pe care îl vor umple cu fructe, la fiecare 10 sau 50 de pagini citite. La final, vor primi bilete la tombolă, iar fiecare va câştiga mici premii pentru efortul depus. Programul „E vremea cititului” face parte din iniţiativa mai mare Citim împreună România şi se va desfăşura la Cluj până pe 8 august.

 
Ascultă reportajul realizat de Bianca Pădurean