Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Timișoara, Capitală Europeană a Culturii în 2021: Oportunitate de dezvoltare locală și regională

Biroul de Informare al Parlamentului European în România, împreună cu Primăria Timișoara, Institutul Intercultural Timişoara, Asociaţia „Timişoara Capitală Europeană a Culturii” şi Teatrul Naţional Timişoara, a organizat recent o dezbatere cu tema “Timișoara, Capitală Europeană a Culturii în 2021: Oportunitate de dezvoltare locală și regională”.

Dezbaterea a adus în fața timișorenilor și trei eurodeputați: Iuliu Winkler, Maria Gaprini și Victor Negrescu.
În ediția de astăzi vom asculta, în prima parte a emisiunii, principalele idei transmise de eurodeputați, pentru ca în cea de-a doua parte a emisiunii să vorbim cu Simona Neumann, omul care stă în spatele proiectului Timișoara 2021.
Comunitatea din care face parte, cea a maghiarilor, își manifestă susținerea pentru promovarea unui Banat multi-etnic și multilingvist, a explicat eurodeputatul Iuliu Winnkler, eurodeputat din Grupul Popularilor Europeni.

El a atras atenția și asupra oportunităților pe care le poate avea Timișoara, în contextul în care 2018 a fost desemnat anul european al patrimoniului cultural.

Prezentă la dezbateri, eurodeputata Maria Grapini, reprezentantă a Grupului Alianței  progresiste a Socialiștilor și Democraților, le-a vorbit și ea participanților despre oportunități. Timișoara 2021 poate fi și un instrument de promovare al României, spune eurodeputata.
La rândul său, eurodeputatul Victor Negrescu a vorbit despre beneficiile obținute de alte capitale culturale europene. Mai mulți bani, mai multă vizibilitate, mai mulți turiști.

În cea de-a doua parte a emisiunii, Simona Neumann, directorul Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană explică, printre altele, de ce sloganul „Luminează orașul prin tine”?

 

Toate edițiile emisiunii Tânăr în Europa: http://www.rfi.ro/tag/tanar-europa

Emisiunea Tânăr în Europa din 28 iunie 2017
1397