Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


În așteptarea unui Oscar

oscar_3.jpg

Cea de-a 90-a gală a premiilor Oscar a avut loc duminică
Cea de-a 90-a gală a premiilor Oscar a avut loc duminică
Image source: 
Wikimedia Commons

Gala Oscar va avea loc duminică seară, la Dolby Theatre din Los Angeles. ”Three Billboards outside Ebbing, Missouri” şi Guillermo del Toro se numără între favoriţii caselor de pariuri.

Filmul ”Three Billboards outside Ebbing, Missouri”, cineastul Guillermo del Toro şi actorii Gary Oldman şi Frances McDormand sunt favoriţii caselor de pariuri la cele mai importante categorii de premii ce vor fi decernate duminică seară la gala Oscar 2018 - ”cel mai bun film”, ”cel mai bun regizor”, ”cel mai bun actor în rol principal”, respectiv ”cea mai bună actriţă în rol principal”.

Pe cel de-al doilea loc la categoria ”Cel mai bun film”, la casele de pariuri menţionate, se situează filmul ”The Shape of Water”. Apoi, pe cel de-al treilea loc în lista filmelor cu cele mai mari şanse de câştig la această categorie, se află ”Lady Bird”, ”Get Out”, dar şi ”The Post”.

Guillermo del Toro este de departe favorit pentru câştigarea trofeului ”Cel mai bun regizor” la gala Oscar, pentru ”The Shape of Water”. Cel de-al doilea favorit la această categorie este Christopher Nolan (”Dunkirk”). La diferenţă mare, pe locul trei în rândul regizorilor cu cele mai mari şanse să câştige acest trofeu se află Greta Gerwing, pentru ”Lady Bird” şi Steven Spielberg, pentru ”The Post”.

La categoria ”Cel mai bun actor într-un rol principal”, favoritul pentru câştigarea trofeului este Gary Oldman, pentru interpretarea din ”Darkest Hour”. Pe cel de-al doilea loc în lista favoriţilor se situează, la diferenţă mare, Timothee Chalamet (”Call Me By Your Name”), Tom Hanks, dar şi Daniel Kaluuya (”Get Out”).

Potrivit caselor de pariuri, Frances McDormand este de departe favorită pentru câştigarea trofeului la categoria ”Cea mai bună actriţă într-un rol principal”, pentru performanţa ei din ”Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”. Saoirse Ronan (”Lady Bird”), este a doua favorită la câştigarea acestui premiu, însă, la diferenţă mare.

Cea de-a 90-a gală a premiilor Oscar va avea loc duminică şi va fi găzduită de vedeta de televiziune Jimmy Kimmel. Ceremonia, care va avea loc la Dolby Theatre din Hollywood, Los Angeles, va fi difuzată în România în direct şi în exclusivitate, în noaptea dintre duminică şi luni, de Digi24 şi Digi Film.