Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Anca Broască, despre autenticitate și hate în mediul online

Anca Broască, originară din Suceava și „adoptată” de câțiva ani de orașul Cluj-Napoca, este unul dintre creatorii de conținut din România, care iese în evidență prin naturalețe.

„Am ajuns youtuber în urmă cu nouă ani și jumătate”, povestește Anca. Era în vacanța de vară de dinaintea începerii liceului, petrecea foarte mult timp în mediul online și a descoperit tineri care postau lucruri amuzante. Așa că s-a apucat și și-a făcut și ea un canal de YouTube. În timp, a câștigat sute de mii de abonați pe canalul ei de YouTube, dar lucrurile nu au fost mereu simple.

Hate-ul din mediul online nu a întârziat să apară și cu toate că deviza Ancăi este să fie mereu autentică, nu ascunde faptul că, la început a suferit foarte mult din cauza criticilor.

Privind în urmă, dacă ar lua-o de la început, sfatul pe care și l-ar da ar fi să nu-și fi măsurat valoarea în funcție de ce părere au cei din mediul online pentru că se simțea foarte bine când era complimentată atunci când un video mergea bine, însă se simțea „la pământ” dacă vedea că un vlog de-al ei nu merge sau dacă apar hateri în legătură cu diferite aspecte, inclusiv referitoare la modul cum arăta sau cum vorbea. „Îmi vedeam foarte mult valoarea în funcție de cum mă vedeau cei care mă urmăreau. Ceea ce nu e sănătos deloc”, spune ea răspicat.

Astăzi, și pe paginile ei de Tik Tok și de Instagram, nu doar pe YouTube, pe care s-a reîntors recent, vorbește despre subiecte incomode, dar care sunt importante pentru tineri: încredere de sine, încredere în corpul pe care îl avem sau raportul dintre sănătatea mentală și cea fizică.

Descoperă-i povestea în video de mai jos: