Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Spania şi Portugalia anunță primele 30 de cazuri de variola maimuței, o boală rară în Europa

laborator_analize_medicale.jpg

Sursa imaginii: 
pixabay.com

După Marea Britanie, Spania şi Portugalia au anunţat la rândul lor, miercuri, că au identificat aproximativ treizeci de cazuri suspecte sau confirmate de variola maimuţei, o boală rară în Europa, informează AFP.

Endemică în Africa de Vest, această boală virală („monkeypox”) a fost acum detectată în Portugalia la „peste 20 de cazuri suspecte (…) în regiunea Lisabonei (vest), dintre care cinci au fost confirmate”, a anunţat Direcţia Generală de Sănătate din Portugalia într-un comunicat de presă.

„Aceste cazuri, majoritatea tineri, toţi bărbaţi, prezentau leziuni ulceroase”, a precizat autoritatea sanitară. În Spania, opt cazuri suspecte au fost raportate şi „nu au fost încă confirmate” prin teste, a declarat Ministerul Sănătăţii, potrivit G4Media.ro.

Simptomele includ febră, dureri de cap, dureri musculare, dureri de spate, ganglioni limfatici umflaţi, frisoane şi oboseală. Pot să apară erupţii cutanate, adesea pe faţă, care să se răspândească în alte zone ale corpului.

Potrivit autorităţilor spaniole şi portugheze, boala nu este foarte contagioasă de la om la om, nu are tratament şi, în general, se vindecă de la sine.  Începând de la 6 mai, şapte cazuri au fost identificate în Marea Britanie, potrivit Agenţiei britanice de Securitate.