
Diverse
Connaisseur fara ifose | Lemnul și vinul: când "ce e prea mult e prea mult”?!
image0.jpeg

În general, e stejar din anumite specii și zone recunoscute pentru buna lor potrivire cu vinul. Butoaiele asigură un aport de substanțe din doagă și permit vinului să “respire”, să primească oxigen într-un mod limitat. ATENȚIE: deoarece sunt scumpe, multe crame înlocuiesc butoaiele cu așchii, scânduri sau cuburi de stejar care sunt scufundate în vin. Acestea aduc substanțele din lemn, dar nu mai asigură și microoxigenarea, care trebuie făcută cu grijă de enolog.
Dacă vinul dumneavoastră amintește discret de vanilie, cocos, cacao, scorțișoară, sunt șanse mari să fi stat în contact cu lemnul. Dar rețineți că acest lucru e un plus doar dacă și restul componentelor aromatice și gustative sunt în echilibru. Doar lemnul nu-i destul.
Toate emisiunile le puteți găsi la https://www.rfi.ro/tag/connaisseur-fara-ifose.
Emisiune sustinuta de Serve.
Sursa imaginii: Serve