Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Connaisseur fara ifose | Vanilie, scorțișoară, ciocolată - cum știi când un vin a depășit măsura

image3.jpeg

Sursa imaginii: 
RFI Romania

Vinurile bune au arome și gusturi complexe - asta ni le face prețioase. În vin, strugurii ni se prezintă, în urma fermentării și maturării, cu aluzii din sfere diferite: fructe roșii sau negre proaspete sau deshidratate, citrice, exotice; iarbă proaspăt cosită, ace de pin, ierburi aromatice, brusture, codiță de tomate; ardei gras, țelină; piper, scorțișoară, vanilie. Și altele.

Totuși, să nu uităm că vinul trebuie în primul rând să miroasă a… vin: dacă cel pe care-l aveți în pahar vă izbește pur și simplu cu arome de vanilie, scorțișoară, cocos, ciocolată, fiți atenți și la gust. Vedeți dacă există și suficient alcool, tanin și textură care să-i asigure o structură bună, echilibrată, armonioasă - funcțională. La vin, să nu uităm, funcționalitatea e dată și de valența lui gastronomică: când bem vin alături de mâncare, să nu încercăm să asortăm sarmale sau friptură cu compot de cireșe sau cu lapte cu vanilie.

 

Toate emisiunile le puteți găsi la https://www.rfi.ro/tag/connaisseur-fara-ifose.

Emisiune sustinuta de Serve.

Sursa imaginii: Serve