
Diverse
Connaisseur fara ifose | Decriptarea review-urilor de vin
punctaje_vinuri.jpeg

E greu cu descrierile. Dar e greu și fără ele: ca să putem alege, avem nevoie să înțelegem câte ceva despre ce vom simți când vom gusta din pahar și cu ce mâncare va merge.
Să nu ne speriem: “vibrant, electric, crocant” înseamnă că ne va declanșa salivația; “onctuos” ne trimite la ideea de catifelat, grăsuț; “somptuozitatea” și “opulența” la un vin din pe care aproape poți să-l mesteci; aromele “exotice” la mango, papaya, fructul pasiunii; cele “florale” la trandafiri, flori de soc, salcâmi, bujori, violete - după caz.
Important e să reținem că, la bază, vorbim de arome provenite din struguri și completate de unele apărute în timpul fermentației și apoi de la maturarea în butoaie de lemn sau de la învechirea în sticle.
Toate emisiunile le puteți găsi la https://www.rfi.ro/tag/connaisseur-fara-ifose.
Emisiune sustinuta de Serve.
Sursa imaginii: Serve