Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


O companie de turism propune tururi cu ghid prin orașele ucrainene afectate de război

popasna_ucraina.jpg

Popasna, un orășel cu 20 000 de locuitori din Donbas, a fost complet distrus de trupele rusești. Imagine din 14 mai 2022
Sursa imaginii: 
© Anissa El Jabri/RFI

O companie de turism încearcă să convingă turiștii să viziteze Ucraina chiar acum, în timpul războiului cu Rusia. Clienților li se oferă tururi cu ghid prin orașele ucrainene afectate de război, potrivit CNN.

Oferta se adresează celor care vor să experimenteze prezența în mijlocul unui război, să vadă orașe bombardate și să simtă pericolul. Organizația îî invită pe turiștii să viziteze chiar acum Ucraina, potrivit CNN.

Platforma online Visit Ukraine.Today a lansat luna trecută tururi ghidate de o zi în așa-numitele „orașe curajoase" care rezistă în fața atacurilor rușilor.

„Porniți chiar acum într-o călătorie în minunata Ucraină", scrie pe portalul companiei de turism.

În ciuda alertelor internaționale care avertizează față de pericolul călătoriilor în Ucraina, compania anunță că a vândut până acum 150 de bilete. De asemenea, site-ul companiei care oferă informații despre călătoriile spre și dinspre Ucraina are în fiecare lună 1,5 milioane de accesări, în creștere cu 50% față de cifrele de dinaintea războiului.