
Diverse
07 Septembrie 2022
Connaiseur fara ifose | Cum să-i spui ospătarului că un vin nu e bun
beneficiile_vinului.jpg

Sursa imaginii:
medlife.ro
Deci, ce poate fi “greșit” la un vin, astfel încât să primești o altă sticlă în loc? Cel mai des întâlnit este defectul de dop: o substanță folosită la sterilizarea plutei formează niște compuși care fac ca vinul să miroasă și uneori să aibă gust de mucegai, cârpă de vase, carton ud. Aproape la fel de des se întâmplă ca un vin să fie oxidat - culoarea virează spre maroniu la cele albe, cărămiziu la cele roșii; dispar aromele de fruct, apar cele de măr bătut, fruct ars, caramel. Despre oțetire nu e mult de spus, e foarte clar defectul. Dar despre mirosul de ouă clocite? E rezultatul sulfitării în exces.
Toate emisiunile le puteți găsi la https://www.rfi.ro/tag/connaisseur-fara-ifose.
Emisiune sustinuta de Serve.
Sursa imaginii: Serve