Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Connaisseur fara ifose | Vinul, la el acasă - în meniu

La raft te mai orientezi după etichetă, dar într-un meniu de restaurant ce faci? Mai ales că nu întotdeauna sunt redactate profesionist - de fapt, e o excepție să găsești în lista de vinuri toate informațiile necesare. Cum ar trebui să fie prezentat corect vinul? În continuare, pe scurt.

 

Culoarea și tipul de gust (sec, demisec, demidulce, dulce) ar fi minim obligatorii, ca și numele comercial înscris pe etichetă și anul de recoltă. Corelate cu prețul - și el obligatoriu, aceste elemente sunt foarte importante în alegere. Soiul de struguri și regiunea de origine pot lipsi doar în anumite cazuri (când vinul e obținut din mai multe tipuri de struguri sau când regiunea nu spune mare lucru). O eventuală descriere a senzațiilor pe care le oferă vinul (tipul de arome și gust) ar fi o minunată completare, dacă e făcută onest și profesionist, fără exagerări pompoase. 

Toate aceste elemente de meniu decid dacă un restaurant este priceput la vânzarea de vin și înțelege nevoile clientului.

 

Toate emisiunile le puteți găsi la https://www.rfi.ro/tag/connaisseur-fara-ifose.

Emisiune sustinuta de Serve.

Sursa imaginii: Serve