
Diverse
03 Octombrie 2022
Connaisseur fara ifose | Nefiltrat - wow, ce poveste!
adobestock_219062885_mic.jpg

Sursa imaginii:
cumvaplace.ro
Enologii fac asta ca să confere un plus de rezistență în timp și să creeze o percepție de “plinătate” asupra respectivului vin. Totuși, chiar dacă aceste sedimente nu fac niciun rău, parcă nici n-ai vrea să-ți rămâna o senzație de nisip în gură, drept pentru care se recomandă decantarea: pur și simplu, fără a agita sticla așa încât sedimentele să se reamestece în lichid, transferă cu grijă DOAR vinul într-un alt recipient. De cele mai multe ori, operațiunea are și un efect benefic asupra aromelor, deoarece expune licoarea unui contact limitat cu aerul și-l “trezește la viață”.
Toate emisiunile le puteți găsi la https://www.rfi.ro/tag/connaisseur-fara-ifose.
Emisiune sustinuta de Serve.
Sursa imaginii: Serve