
Diverse
Connaisseur fara ifose | Întoarcerea la origini. O trimitere actuală
struguri-muscat-de-hamburg.png

La vin, originalitatea a fost dintotdeauna importantă, însă tot mai e loc de noutate - mai ales dacă aceasta vine din recuperarea unor metode tradiționale de producție. Este cazul vinurilor “naturale” - care se mândresc cu lipsa oricărui adaos și a oricărei intervenții umane în afara culesului, zdrobirii și îmbutelierii. E cazul vinurilor produse în vase deschise - amfore, căzi, bazine îngropate (sau nu) în pământ, pentru o inerție termică mai mare. Probabil știți că cel mai mare dușman al vinului este aerul în exces - el produce oxidarea rapidă a componentelor aromatice și coloristice și îmbătrânește prematur, dezagreabil, vinul. Ei, bine, pregătiți-vă să vă întâlniți din ce în ce mai multe astfel de vinuri care se revendică de la tradiții și naturalețe. Sper ca unele să vă fie pe plac.
Toate emisiunile le puteți găsi la https://www.rfi.ro/tag/connaisseur-fara-ifose.
Emisiune sustinuta de Serve.
Sursa imaginii: Serve