Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Connaisseur fara ifose | Întoarcerea la origini. O trimitere actuală

struguri-muscat-de-hamburg.png

Sursa imaginii: 
enciclopedia.biz

Foraging, farm to table, Obor to table, regionalitate, sezonalitate - auzim tot mai mult astfel de concepte legate de gastronomie în ultimii ani. “Originalitatea” alimentelor devine tot mai importantă pentru anumiți consumatori și e tot mai mult promovată de către furnizori.

La vin, originalitatea a fost dintotdeauna importantă, însă tot mai e loc de noutate - mai ales dacă aceasta vine din recuperarea unor metode tradiționale de producție. Este cazul vinurilor “naturale” - care se mândresc cu lipsa oricărui adaos și a oricărei intervenții umane în afara culesului, zdrobirii și îmbutelierii. E cazul vinurilor produse în vase deschise - amfore, căzi, bazine îngropate (sau nu) în pământ, pentru o inerție termică mai mare. Probabil știți că cel mai mare dușman al vinului este aerul în exces - el produce oxidarea rapidă a componentelor aromatice și coloristice și îmbătrânește prematur, dezagreabil, vinul. Ei, bine, pregătiți-vă să vă întâlniți din ce în ce mai multe astfel de vinuri care se revendică de la tradiții și naturalețe. Sper ca unele să vă fie pe plac.

 

Toate emisiunile le puteți găsi la https://www.rfi.ro/tag/connaisseur-fara-ifose.

Emisiune sustinuta de Serve.

Sursa imaginii: Serve