Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Connaisseur fara ifose | “Arta degustării”: câtă artă, câtă practică

degustare-de-vinuri-2.jpg

Sursa imaginii: 
sensodays.ro

Unii consideră degustarea o artă în sine și o văd ca un exercițiu descriptiv detaliat până la încercarea de a identifica ani de recoltă, regiuni, soiuri, chiar producători - cum vedem în filme. Alții - în special tehnologii din crame - o văd drept una dintre metodele de a identifica eventualele defecte sau neajunsuri al vinurilor, care urmează apoi să fie corectate. Somelierii de restaurant văd în degustare o metodă indispensabilă de a asocia vinurile cu anumite mâncăruri. Hedoniștii degustă, adeseori comparativ, ca să se bucure de gusturi și arome și să-și găsească opțiuni de achiziție.

Indiferent de scop, esențială este practica. Iar degustarea trebuie să aibă în vedere următoarele elemente: aspectul vinului (limpezime, strălucire, intensitate); aromele olfactive și cele gustative (intensitate, calitate, complexitate); gust (textură, corpolență, aciditate, gradul de dulceață); postgust (impresiile remanente după înghițire); impresia generală.

 

Toate emisiunile le puteți găsi la https://www.rfi.ro/tag/connaisseur-fara-ifose.

Emisiune sustinuta de Serve.

Sursa imaginii: Serve