
Diverse
Connaisseur fara ifose | Este încălzirea climatică o problemă pentru vinuri?
seceta-vie2-485x322.jpg

Dacă până prin anii 2000 majoritatea vinurilor considerate bune aveau cam 12,5-13,5% vol alc, acum majoritatea au peste 14-14,5, uneori până la 17% vol alc. Ceea ce schimbă obiceiurile de consum, cantitățile comercializate șamd. Mai mult, în condițiile în care și dieta modernă înclină tot mai mult către mâncăruri ușoare, sănătoase, aceste vinuri sunt din ce în ce mai greu de asortat gastronomic. Un alt efect al încălzirii climatice este migrarea viticulturii către latitudini nordice (și sudice, dar acolo sunt mai puține vii) mai depărtate de Ecuator. Odată cu această încălzire, regiuni viticole clasice de mare reputație riscă să-și piardă din valoare.
Toate emisiunile le puteți găsi la https://www.rfi.ro/tag/connaisseur-fara-ifose.
Emisiune sustinuta de Serve.
Sursa imaginii: Serve